Bel ons direct: 0570-503800

Mechanisatie

Mechanisatie

Tuin & Park

Tuin-en-park

Groen

Groen

Grond

Grond

Infra

Infra

Loonwerk

Loonwerk

vrijdag, 26 september 2014 15:14

Husqvarna wint innovation award

Husqvarna wint Green Innovation Award in de categorie Bomen

 

donderdag 25 september 2014 
Fleet Services van Husqvarna is tot winnaar verkozen van de Green Innovation Award 2014 in de categorie Bomen. Deze award werd op donderdag 25 september uitgereikt op de Boom Innovatie Dag, die werd georganiseerd bij Boomkwekerij Udenhout.

Husqvarna komt met een sensor op de markt bedoeld voor de professionele machines die inzicht geeft in het gebruik van de machine. 

Iedereen weet dat het belangrijk is machines periodiek te onderhouden. Dat is beter voor de machines en bespaart uiteindelijk geld. Tractoren en zelfrijders zijn daarom voorzien van een urenteller. Op handgereedschappen als trimmers en kettingzagen ontbreekt dat. Tenminste ontbreekt dat op dit moment.

Het basisidee is, zoals altijd, simpel. Op de machine wordt een sensor gemonteerd. Deze sensor doet feitelijk niets meer dan het tellen én timen van het aantal vonken van de bougie, en weet op die manier of de machine werkt en op welk toerental. Deze gegevens worden eens per dag volautomatisch doorgestuurd naar het web via een basisstation dat in de loods staat opgesteld. Afhankelijk van de gekozen configuratie kan met de urenregistratie ook de identiteit van de gebruiker meegestuurd. Het is dan wel nodig dat de gebruikers worden voorzien van een gebruikerspas. Dit is een soort creditcard voorzien van een RFID-chip, die de gebruiker bij zich moet dragen. Het Fleet Services Systeem is de afgelopen tijd uitvoerig getest bij een aantal Nederlandse hoveniers.