Bel ons direct: 0570-503800

Mechanisatie

Mechanisatie

Tuin & Park

Tuin-en-park

Groen

Groen

Grond

Grond

Infra

Infra

Loonwerk

Loonwerk

dinsdag, 06 september 2016 21:00

SHREDLAGE: De nieuwe manier van maïshakselen!

Één van onze hakselaars, de Claas Jaguar 940, wordt uitgerust met de nieuwste hakseltechniek SHREDLAGE. Bij SHREDLAGE wordt de maïs op een lengte van maximaal 22mm gehakseld en de speciale SHREDLAGE korrelkneuzer wrijft de stengel en spindel open. De vezels zorgen zo voor extra pensprikkeling, hetgeen de spijtvertering bevordert. De korrel wordt compleet verpulverd en vermengd met het grof gehakselde materiaal. Hierdoor zal de koe niet gaan selecteren, is het geheel smakelijk en wordt de bacteriële femantatie aanzienlijk verbeterd.

Een koe presteert optimaal bij een perfecte gezondheid. Door meer verteerbaar eiwit in de pens, meer pensprikkeling en doordoor een betere verteerbaarheid van het ruwvoer wordt de gezondheid bevorderd.

Regelmatig worden stro of andere stoffen zonder voedingswaarde aan snijmaïs toegevoegd voor een extra pensprikkeling, aangevuld met extra krachtvoer om de energiebalans van het rantsoen te herstellen. Bij SHREDLAGE hoeft dit veelal niet. Daarnaast blijkt uit onderzoeken dat de melkgift stijgt.

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig naar deze nieuwe manier van maïshakselen neem dan gerust contact met ons op.

Media