Bel ons direct: 0570-503800

Mechanisatie

Mechanisatie

Tuin & Park

Tuin-en-park

Groen

Groen

Grond

Grond

Infra

Infra

Loonwerk

Loonwerk

dinsdag, 29 januari 2013 08:59

Korting op toeslagrechten bij ontbreken gewasbeschermingsplan

De NVWA heeft eind januari bekend gemaakt dat agrariërs die géén gewasbeschermingsplan kunnen laten zien worden gekort op hun inkomenstoeslagen vanuit Brussel. In februari beginnen de controles. Bij dit bericht is als bijlage een voorbeeld gevoegd welke u kunt downloaden in invullen.

Het ontbreken van een gewasbeschermingsplan wordt vanaf dit jaar gezien als een ernstige overtreding van de Europese wetgeving. Het niet aanwezig hebben van een gewasbeschermingsplan kan leiden tot een korting van 3% van de hele inkomenssteun. Tot 2013 werd het ontbreken van een gewasbeschermingsplan gezien als een zogenaamde herstelbare overtreding. De agrarïer kreeg dan de kans om alsnog een plan op te stellen.

Verantwoordelijkheid van de teler

Wij wijzen u erop dat het hebben van een gewasbeschermingsplan de verantwoordelijkheid is én blijft van de agrariër.  Ook als u UniCom Oost b.v. inzet voor het uitvoeren van (een gedeelte) van de (spuit)werkzaamheden. Sinds najaar 2011 is in de wet opgenomen dat het hebben van een gewasbeschermingsplan een verantwoordelijkheid is van de teler.