UniCom Oost

Tuin & park

NIEUW Husqvarna Accu doorslijper

NIEUW Husqvarna Accu doorslijper

Husqvarna Accu doorslijper K1 Pace

De K1 PACE verschijnt in januari op de Nederlandse markt.

 

Husqvarna introduceert nieuwe 350 mm doorslijper op accu

woensdag 6 oktober 2021

Husqvarna brengt een nieuwe 350 mm doorslijper op accu op de markt. Het apparaat met de naam K1 PACE is vanaf begin volgend jaar in Nederland verkrijgbaar. Voor zover bekend bij de redactie van dit vakblad is Husqvarna de tweede die een 350 mm doorslijper op de markt brengt. Milwaukee was de eerste.
 

Auteur: Wijnand Meijboom        


Dankzij het 94 volts accusysteem levert deze doorslijper dezelfde prestaties als de populaire benzine-aangedreven K770, meldt het Zweedse bedrijf. Husqvarna spreekt zelfs over 'een doorbraak op de markt'. Dankzij het toepassen van een accupakket is het gebruik van deze doorslijper een belangrijke stap in het verlagen van de CO2- en stikstofemissie. Hiermee komt Husqvarna tegemoet aan de toenemende vraag uit de markt naar CO2-neutrale werkplekken. De Scandinavische slijper wordt een concurrent van de al eerder gelanceerde 350mm betonslijper op accu van Milwaukee.

Doorslijper is eerste in reeks machines met nieuw 94V accusysteem

Wie een K1 PACE aanschaft, is verzekerd van krachtige accu-aangedreven doorslijper. Husqvarna belooft minder trillingen en soepeler zagen. Bovendien helpen het lage gewicht en het optimale zwaartepunt om de belasting op het lichaam te verminderen. De tijd is voorbij dat de overstap naar een accu-aangedreven machine leidde tot concessies op het gebeid van prestaties en ergonomie, aldus de leverancier.
K1 PACE is de eerste in een reeks van een uitgebreide lijn van krachtige machines op basis van het nieuwe 94V accusysteem, die de komende jaren op de markt komen. De voordelen zijn dat emissies verminderen en de veiligheid en het comfort omhoog gaan, omdat er geen snoeren meer nodig zijn. Ook zijn er geen benzinedampen meer en geen brandgevaar bij het bijvullen.
 

De doorslijper op accu levert dezelfde prestaties als de populaire benzine-aangedreven K770.
De doorslijper op accu levert dezelfde prestaties als de populaire benzine-aangedreven K770.
 

Speciale zaagbladen
Husqvarna heeft speciale 300 en 350 mm diamantzaagbladen ontwikkeld voor de K1 Space. Ze zijn afgestemd op het hoge koppel van de elektromotor en verlengen de levensduur van de accu. De machine is bovendien uitgerust met een X-Halt-remfunctie, waarmee de rotatie van het zaagblad supersnel gestopt wordt. Extra veilig, dus.

Vorige artikel Installeren Huqvarna Automower EPOS
Volgende artikel Geef onkruid geen kans