UniCom Oost

Tuin & park

Husqvarna CEORA

Husqvarna CEORA

Hij was al aangekondigd, maar nu is hij officieel voorgesteld: de Husqvarna Ceora-robotmaaier voor professioneel gazononderhoud. Husqvarna geeft capaciteiten op van 20.000 tot 75.000 vierkante meter, afhankelijk van de frequentie van maaien en of het de zware of de lichte versie betreft.

 

Er worden voor komend seizoen twee modellen gelanceerd: de Ceora 544 EPOS en de Ceora 546 EPOS. De eerste heeft een wat lichtere aandrijfunit, maar verder zijn ze identiek. De 124 centimeter lange, 108 centimeter brede, 44 centimeter hoge en 70 kilo zware Ceoria is uitgerust met drie maaischijven. Hij maait in banen, omdat dat volgens Husqvarna de grootste capaciteit geeft. Grofweg doet hij volgens Husqvarna ongeveer twaalf keer zoveel als de bestaande Automowers. Husqvarna mikt op de professionele markt voor het maaien van meerdere sportterreinen, golfvelden en gras bij instellingen als scholen en ziekenhuizen, waar vaak grote (afgeschermde) terreinen moeten worden gemaaid.

 

De Ceora werkt volgens het bekende Husqvarna EPOS-systeem, dat via een satelliet en een basisstation de machine tot op twee tot drie centimeter nauwkeurig aanstuurt. Je kunt zelf ingeven hoe de routing is. Ook kun je per ‘perceel’ de maaihoogte en maai-intensiteit opgeven. De zwaarste Ceora is opgegeven voor een maaicapaciteit van 25.000 tot 75.000 vierkante meter, afhankelijk van de maai-intensiteit (elke dag of om de drie dagen). Het lichtere model is goed voor 20.000 tot 60.000 vierkante meter. Met de Husqvarna Fleet Services-app kunnen gebruikers alle maaiers in hun vloot volgen. Ceora wordt ondersteund door Husqvarna’s onderhouds- en supportprogramma UpCare. De machine is ontwikkeld als moduleconcept, zodat er op termijn ook andere taken mee kunnen worden uitgevoerd.

Vorige artikel Sinterklaas
Volgende artikel Winteronderhoud